Skab hygge i dit hjem med en lofthængt biopejs

Skab hygge i dit hjem med en lofthængt biopejs

  16 maj 2019

De fleste af os synes, at der er noget hyggeligt over det der med åben ild. Når vi gerne vil skabe os en hyggelig stemning, tænder mange af os derfor stearinlys og dæmper den øvrige belysning i hjemmet. Med ét er stemningen forandret og hyggen kan begynde at brede sig. Men også en pejs eller brændeovn er noget, som mange finder stor hygge ved.
Det kan dog være en lidt grisende affære at have med brænde og sod at gøre. Dertil kommer, at man udleder en del CO2, når man fyrer med almindeligt brænde af træ. Et alternativ til den almindelige pejs og en mere og mere populær løsning er at købe en miljøvenlig biopejs.

Du beskytter miljøet, når du bruger en biopejs

 Med en biopejs brænder man med miljøvenlige briketter, der ikke udleder farlige affaldsstoffer.  Man er derfor med til at gøre noget godt for miljøet, når man tager et aktivt valg om at købe en lofthængt biopejs i stedet for en almindelig pejs eller brændeovn.

 lofthængt biopejs


Samtidig slipper man for en hel del rengøring. Bio briketter soder ikke nær så meget som brænde af træ. Derudover undgår man også en del skidt og snavs ved, at man ikke skal bære brænde ind gennem huset, men blot kan bruge pressede briketter, som ikke griser ud over det hele.

Alle kan få en biopejs – uanset plads i boligen

Med de almindelige typer af brændeovne og pejse kræver det, at man har skorsten i sit hjem. Disse typer af pejse og brændeovne finder man derfor ofte kun i større boliger. En biopejs kræver ikke, at man har skorsten i sit hjem. Man kan derfor få hyggen fra den åbne ild ind i alle slags hjem – også de helt små lejligheder.
Med en biopejs kan alle dermed få mulighed for at hygge rundt om ilden. Den miljøvenlige pejs kan både fås i en lofthængt eller væghængt udgave og så fylder den ikke særligt meget. Uanset om man bor på få eller mange kvadratmeter, er der derfor god mulighed for at finde en biopejs, der kan være i dit hjem og som passer ind i stilen.

Den lofthængte pejs skaber plads og luft i dit hjem  

En pejs kan fås i mange størrelser og former med forskelligt udtryk. De almindelige typer kræver ofte en del plads og så er de begrænset til en bestemt placering i hjemmet – nemlig der hvor udledningen til skorstenen er. Med en biopejs kan man være meget mere fleksibel i sin indretning. Da man ikke har brug for et rør til udledning, kan man i princippet placere pejsen, hvor man har lyst. Mange vælger en lofthængt udgave. Denne løsning er populær af flere grunde.
Først og fremmest skaber det mere plads og luft i hjemmet. Det kan give et meget flot æstetisk udtryk med en pejs, som svæver i rummet. Derudover letter det rengøringen gevaldigt, når man ikke skal støvsuge uden om en pejs, men derimod let og enkelt kan komme ind under den.